info@konsthantverketsvannergoteborg.se

Studiebesök

Studiebesök - Workshops 2018

(endast för medlemmar)

Begränsat antal platser, först till kvarn....
Anmäl dig här:

2018-02-14 kl 15-17

ANGELIKA GEIGER – GLASKONSTNÄR

Fjärde Långgatan 6

Vi startar vårterminen med en workshop i Angelikas ateljé på Fjärde Långgatan. Där får vi utlopp för skaparglädje och färgkänsla i skimrande mosaik. Vi komponerar fritt efter våra egna sinnen, men får all hjälp och ledning vi kan behöva, liksom förslag på lämpliga objekt, som kan bli smycken eller kaffebrickor. Materialet köper vi direkt av Angelika. Vi får också titta på en del av hennes övriga produktion som t.ex Tiffanygods.

Avgift 100:- Lättare förtäring ingår. Materialkostnaden tillkommer.

2018-03-13 kl 15

IDA LINDBERG – SILVERSMED – SMYCKEKONSTNÄR
Konstepidemins väg Hus C

Vi få glädjen att träffa Ida i hennes silversmedja på Konstepidemin. Vi är flera som haft henne som inspirerande lärare, nu får vi se hennes egna arbeten, speciellt hennes personliga och variationsrika smyckekonst, som med framgång visats i utställningar, senast hos Konsthantverkarna i Karlstad.

Avgift: 100:- Lättare förtäring ingår.

2018-04-09 kl 15

BENGT WENNBERG – TRÄSNIDARE – STENSÄTTARE

Älvhålegatan 10 C Tolered,Hisingen

Vi gör ett ateljébesök hos Bengt Wennberg, som i höstas visade sina livfulla skulpturer på Galleri Majnabbe, där de togs emot med stor glädje av besökarna. Det är levande människor konstnären skildrar, som arbetar, som spelar instrument och musiken är för Bengt mycket viktig. Sitt skickliga snidande i en levande svensk tradition har han övat på sin fritid efter hårt arbete om dagarna.

Avgift: 100:- Lättare förtäring ingår. Spårvagn 5,6,10 hpl: Gropegårdsgatan

2018-05-16 kl 18

GUNNAR LARSSON – KERAMIKER

Konstnärernas Kollektivverkstad, Klippan

Gunnar Larsson behärskar som få keramikens hela skala, glasyrer, bränning, modellering. Nu får vi tillfälle att besöka honom i hans ateljé i Kollektivverksta´n på Klippan och där få insikt i de mysterier som en stengodsmästare besitter och om det inte alltför romantiska slit som ligger bakom en glasyreffekt och hur den uppnås, samtidigt som vi kan njuta av skönheten i objekten.

Avgift: 100:- Lättare förtäring ingår.