info@konsthantverketsvannergoteborg.se

Studiebesök – Galleri

Bilder från våra studiebesök.

Träsnidare - stensättäre

Silversmed - smyckekonstnär

Angelika Geiger http://www.glasateljen.se/

Kerstin Merlin Eriksdotter

Glaskonstnär, Sockerbruket 27. Lotta kombinerar glasmosaik med screentryckta bilder på glas på ett unikt sätt. Ställer ut på såväl konsthallar och gallerier, samt har haft flera offentliga uppdrag

Vi fick följa konstnärens fantasifulla öga förvandla den gamla kitteln till ett ånglok eller bogserbåt och följa deras öden ute i vida världen, förmedlat med enastående berättarglädje av konstnären.

Skräddarns hus. Vi fick följa skräddare Anna utföra det intrikata arbetet med en måttsydd kavaj och vi fick se modisten Anna forma vårens hattmode med hjälp av ånga och perukstock. Där fick vi inte bara se underbara ting utan även ta del av ett stycke Göteborgiana. Anette och Marie visade oss dessutom yrkeshemligheter på hög nivå!

Guld & silversmeder.

Nääs Konsthantverk, Nääs Slott, Floda. Guidad visning av textilkonstnären Eva Best och hennes utställning. Eva är en av landets skickligaste textiltryckare och har en lång och gedigen erfarenhet.

Sockerbruket Johan Svanbom har en djup materialkunskap och en gedigen kunnighet i hantverket.

Lugnet 5 b (Kungsladugård). Keramiker och medlem i Sintra, Nääs konsthantverk, samt Konsthantverkarna i Stockholm.

Bärby plock – Workshop Vi prövar en ny konsthantverksform som kallas ”Metal Art”. Vår handledare Anna Jacobsson håller oss med material för form och finish.